KIRNİŞ (SİVAS YÖRESİ)
(5-6 kişilik)
- 1 Adet Bütün tavuk
- 4 Beze hamur
- 2 diş sarımsak
- Tavuk suyu
- Tereyağı
HAZIRLANIŞI
1 adet tavuk tencerede haşlanır. Hamur yoğurulur eşit büyüklükte 4 bezeye ayrılır. Yuvarlak biçimde açılır silindir halinde parçalara ayrılır, serçe parmağı boyutuna getirilen hamur üstünden bastırılarak parmakla şekil verilir.Bu hamurlar ayrı bir tencerede haşlanır. Haşlanan tavuklar tiftiklenir. Tavuk suyu kaselere ayrılır ve içine sarımsak doğranır. Haşlanan hamurlar servis tabaklarına alınır ve üzerine tavuklar ilave edilir. Kasede ki tavuk suyu ile servis edilir.
AFİYET OLSUN..
Yorumlar
Yorum Gönder